Burendag 2017

 

Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar op de 4de zaterdag in september gevierd. Dit jaar valt Burendag op 23 september 2017.

Op initiatief van Douwe Egberts werd in 2006 voor het eerst Burendag in Nederland gevierd. Inmiddels is deze dag uitgegroeid tot een landelijk fenomeen dat in het teken staat van het vieren en bevorderen van contact tussen de buren.

In 2008 ontstond de samenwerking tussen Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Douwe Egberts brengt buren met elkaar in contact, met een goede kop koffie. Het Oranje Fonds is het nationale fonds voor sociale initiatieven en bevordert de samenhang tussen groepen en mensen. Met Burendag willen beide organisaties mensen dichter bij elkaar brengen.

Buren van Nederland zijn positief over hun buurt en willen op Burendag graag de handen uit de mouwen steken, een gezellig kopje koffie drinken met de buren of een buurtfeest vieren in de straat.

Douwe Egberts brengt buren met elkaar in contact, met een goede kop koffie. Met koffie kun je echt even de tijd nemen voor je buren. Koffie is voor buren het begin voor het leggen en versterken van de contacten. En die contacten zijn de basis voor een leuke Burendag!

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Voor buurtorganisaties is het mogelijk bij het Oranje Fonds een aanvraag tot 500 euro in te dienen om hun Burendag plan te kunnen uitvoeren.

U kunt uw Burendag ook bij ons aanmelden via de website (medio juli)

|

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.