Burendag 2018!

Over Burendag

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In 2018 vieren we Burendag op 22 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Vanaf eind juni 2018 kunnen de nieuwe activiteiten worden aangemeld en kan een financiële bijdrage voor de activiteit worden aangevraagd.

Ontmoeting

Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds ondersteunen je daar graag in.

Douwe Egberts

Douwe Egberts brengt buren met elkaar in contact, met een goede kop koffie. Met koffie kun je echt even de tijd nemen voor je buren. Koffie is voor buren het begin voor het leggen en versterken van de contacten. En die contacten zijn de basis voor een leuke Burendag!

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Ook met Burendag willen wij mensen dichter bij elkaar brengen. Daarom is het mogelijk als buurt vanaf eind juni een aanvraag tot max. € 400,= in te dienen bij het Oranje Fonds om jullie Burendagplan te kunnen uitvoeren. Hier kunt u de voorwaarden voor particulieren of organisaties nog teruglezen.

Feestpakket

Iedereen die voor 1 september een activiteit aanmeldt, ontvangt (zolang de voorraad strekt) een Burendag feestpakket .

Leukste Straat van Ermelo

In Ermelo maken we Burendag nog een beetje leuker! Vanuit het Leefbaarheidsteam organiseren wij ‘de Leukste Straat van Ermelo’ . Alle buurten/straten die meedoen aan Burendag én zich hier aanmelden bij het Leefbaarheidsteam;  kunnen de titel Leukste Straat van Ermelo winnen! Hierbij hoort, behalve de eer, ook een mooi winterpakket! Waarmee de buurt in de decemberperiode gezellig gemaakt kan worden en jullie ook in die periode een leuke buurtactiviteit kunnen doen. In 2017 won het Garstenland! Wie wordt de Leukste Straat van Ermelo in 2018?

Dankjewel voor je betrokkenheid bij je buurt!

Naast Burendag, steunt het Oranje Fonds het hele jaar door initiatieven die zich inzetten voor de buurt. Help mee en word  Vriend van het Oranje Fonds! Dat kan al vanaf € 2,- per maand. Alvast hartelijk dank!

Bekijk activiteiten bij jou in de buurt

Doe mee met de Burendag!

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In 2018 vieren we Burendag op 22 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

|

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.