moestuin Speuld voor de hele buurt

Bij de ouderensoos Speuld Plus ontstaat het idee om met elkaar een moestuin te gaan starten. Ze zijn enthousiast geworden na een uitstapje naar een andere moestuin. Dit wordt aangegeven bij de opbouwwerker van het Leefbaarheidsteam die aangeeft mee te willen helpen om de moestuin te realiseren. Een bewoner van de Garderense weg is bereid om een stuk weiland dat niet gebruikt wordt daarvoor beschikbaar te stellen. Andere bewoners van Speuld worden betrokken om een buurtmoestuin op te starten. Hieronder het verslag van de betrokken bewoners:

          

We hebben mee gedaan met NL doet dag, zie bijgaande foto’s.We hebben op de morgen van 10 maart de handen uit de mouwen gestoken. We kregen hulp van een bedrijf uit Harderwijk, welke met 8 personen ons kwamen bijstaan. Eerst hebben we alle oude rommel van de eigenaar opgeruimd. Voor verwijderen van het de dikke laag oud gras en andere vegetatie hadden we een ruw terrein maaier gehuurd bij Boels. Daar kapte het land al aardig van op.

Met oude pallets hebben we een composthoop gemaakt. Ook zijn we aan de slag gegaan met de goot aan de schuur. Dat ging iets minder voorspoedig. We hadden een oude pvc goot gekregen. Daar had ik de nodig spullen voor bij gekocht. Maar de oude goot was krom en broos. Dus die hebben we maar ter zijde gelegd. We hebben een nieuwe goot aan geschaft. Voor de opvang van het water hebben we gratis een ton gekregen. In de schuur hebben we al wat stoelen staan en andere spullen die we kunnen gebruiken.

Bij Kamphorst konden alle inwoners van de gemeente Ermelo op zaterdag gratis compost halen. Dus daar zijn we met een flinke kar naar toe geweest en hebben gratis compost op gehaald.

Om de grond geschikt te maken voor de moestuin hebben we de hulp in geroepen van een loonwerken. Die zal de bovenlaag frezen en dan omspitten. Dat zal voor een vriendelijk prijsje gebeuren. We hebben daarvoor wel het hekwerk een stuk moeten verwijderen, maar dat maken we weer netjes als de zware machines weg zijn. Het frezen en omspitten zal een dezer dagen gaan gebeuren, want als het te vroeg is omgespit is het onkruid eerder als de aardappels met op komen. Daarna gaan we met de tuinploeg aan de slag met

In het Tolnieuws van april gaan we de oproep plaatsen voor mensen die willen helpen en andere mededelingen zoals we die ook op de huis aan huis flyer gaan vermelden. Volgende week zijn we van plan om de huis aan huis flyer te verspreiden.

|

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.