Het Ermelo Diner 2016 op donderdag 13 oktober a.s.

Een Nationaal Integratiediner en ook een Ermelo Diner

Wat is het Nationaal Integratiediner ?
Het Nationaal Integratiediner is een feestje om te organiseren of om voor uitgenodigd te worden, iedereen mag meedoen. Tijdens het Integratiediner geniet je van elkaars eigengemaakte gerechten om elkaar beter te leren kennen. Lekker eten is de basis, maar de achterliggende gedachte is groter.

Verschillen tussen mensen leiden tot verschillende inzichten en ideeën. Nieuwe ideeën leiden tot verbeteringen, daar heeft iedereen baat bij. Het Nationaal Integratiediner wil onze maatschappij beter maken: niet polariseren, maar samenwerken. De succesformule luidt dan ook:

Het verbinden van mensen + het vieren van verschillen = het benutten van kansen.

Ook meedoen? Blokkeer dan alvast donderdag 13 oktober 2016 in je agenda en vier de zesde editie van het Nationaal Integratiediner!

De Ermelose variant: Het Ermelo Diner

Vijf jaar geleden ging het integratiediner landelijk van start en inmiddels is dit evenement in veel plaatsen een succes. Inwoners, maar ook bedrijven, nodigen anderen uit en organiseren een gezamenlijke maaltijd en iedereen brengt hiervoor iets te eten mee. Wat is er nu mooier dan in deze tijd, waarin heel Europa overspoeld wordt door vluchtelingen, met elkaar te gaan eten en andere culturen te leren kennen?

Waarom een Ermelo Diner?
Het Ermelo Diner is een variant op het nationaal integratie diner; zie ook de website www.nationaalintegratiediner.nl
Met het Ermelo Diner hebben we er iets aan toegevoegd. De bevolking van Ermelo is immers heel divers. Elkaar ontmoeten en leren kennen vanuit verschillende culturen maar óok vanuit verschillende leeftijdscategorieën, verschillende achtergronden, gezond of beperkt…… een doorsnee van de bevolking van Ermelo, een kleurrijk geheel. Mensen met elkaar in contact brengen die elkaar anders waarschijnlijk nooit zouden ontmoeten.
Vorig jaar is het Ermelo Diner voor de eerste keer georganiseerd door een enthousiaste inwoonster. Hieronder volgt een citaat van haar:
“Mijn Ermelo Diner geef ik graag gestalte met u en daarbij krijg ik ondersteuning vanuit het Leefbaarheidsteam Ermelo.
Met dit Ermelo Diner wil ik inwoners inspireren om zelf ook een Ermelo Diner te gaan organiseren. Elkaar ontmoeten en beter leren kennen is een eerste stap naar meer begrip voor elkaar, tolerantie en iets met elkaar doen voor een prettig Ermelo voor iedereen. “

Iets voor u?
Als u mensen uit de buurt wilt leren kennen of eens met mensen uit Ermelo om tafel wilt, denk dan eens na of het Ermelo Diner iets voor u is. Kijk eens of u met elkaar zo’n Diner kunt organiseren op donderdag 13 oktober a.s. Dit kan een diner zijn voor een grote groep of op kleinere schaal bij u in de huiskamer. Het Leefbaarheidsteam kan u hierbij ondersteunen met ideeën. Het draaiboek van vorig jaar ligt klaar voor geïnteresseerden. Sluit u liever aan bij een diner dat door anderen wordt georganiseerd? Laat het ons weten. Er wordt al een diner georganiseerd in het centrum voor jongeren en in West voor volwassenen.
Wilt u meer weten over het Ermelo Diner? Of wilt u brainstormen over de mogelijkheden? Wij horen het graag van u. Stuur een e-mail naar info@leefbaarheidsteamermelo.nl.

|

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.