Gratis fittest voor 55-plussers in Sportcentrum Triade op 8 februari 2017

Ermelo wil meer bewegen

Tijdens de Beweeg- en Beleefbeurs van november vorig jaar gaven veel Ermeloërs aan dat ze graag meer willen gaan bewegen. Bewegen is goed voor de lichamelijke en mentale fitheid en verlaagt de kans op (chronische) ziektes, zeker wanneer u een dagje ouder wordt. Naast het feit dat bewegen energie geeft is het ook nog eens gezellig om met elkaar in groepsverband te bewegen. Het nieuwe jaar is een prima moment om hiermee aan de slag te gaan.

IMG_2158

Bewegen is belangrijk
De helft van de senioren boven de 55 jaar is niet of onvoldoende lichamelijk actief. Bewegen houdt mensen langer fit en zelfredzaam. Botten en spieren blijven sterk en de conditie blijft op peil. Regelmatig bewegen is gezond en voorkomt veel chronische aandoeningen. Naast fysieke voordelen verkleint bewegen het sociaal isolement voor ouderen.

IMG_2159

De komende decennia neemt het aantal ouderen in de Nederlandse samenleving toe. In 2020 is het aantal 55-plussers gestegen tot 5,6 miljoen, dat is 32% van de totale bevolking. Naast vergrijzing neemt ook de levensverwachting toe. Ouderen spelen een steeds grotere rol in de maatschappij. Om hen een gezonde toekomst te bieden is het belangrijk voorwaarden te scheppen die een gezonde leefstijl mogelijk maken. Een cruciaal aspect hierbij is dat ouderen een goed beeld hebben van hun fysieke gezondheid. Een fittest geeft dit inzicht!

Gratis fittest

Op woensdag 8 februari van 12.00 tot 15.30 uur kunnen Ermelose 55-plussers meedoen aan een gratis fittest in sportcentrum Triade aan de Amanietlaan 9. De fittest wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Ermelo en Heel Ermelo Beweegt, in samenwerking met Welzijn Ermelo, Fysio-Ermelo Prins & Staal en de Gelderse Sport Federatie.

flyer fittest 2017februari

Wat houdt de fittest in ?

Met de speciale fittest wordt uw algemene conditie getest en uw gezondheid in kaart gebracht. De test bestaat uit controle van uw BMI, valpreventie, wandeltest, hand/oogcoördinatie en reactiesnelheid. Een fysiotherapeut zal de testen met u nabespreken.

12 weeks Beweegprogramma volgt na de fittest

Ook ontvangt u informatie over het complete beweegaanbod voor 55-plussers. Heel Ermelo Beweegt organiseert na deze test een afwisselend 12 weeks beweegprogramma. De fittest is gratis, aan het beweegprogramma zijn wel kosten verbonden. Nadere informatie daarover zult u op 8 februari ontvangen.

Wilt u als 55-plusser meer bewegen ? Meldt u zich dan aan via e-mail: m.degroot@ermelo.nl

 

|

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.