Natúúrlijk Samen Spelen

fotoOp woensdag 13 april organiseert Heel Ermelo Beweegt om 14.00 uur Natúúrlijk Samen Spelen in speelplaats het Kwetternest. Natúúrlijk Samen Spelen is voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en voor hun vaders en moeders. De buurtsportcoach organiseert elke woensdag diverse spelen, zoals de reactieloop, het bladerendoolhof en het stoepdarten. Iedereen is van harte welkom !

Toelichting op Natúúrlijk Samen Spelen:

Stimulans om kinderen meer buiten te laten spelen

Volgende week woensdag start feitelijk in Ermelo de campagne Natúúrlijk Samen Spelen in het Kwetternest. Met deze campagne willen gemeenten op de Noord-Veluwe kinderen stimuleren om vaker te bewegen. Natuurlijk Samen Spelen is onderdeel van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en wordt georganiseerd door de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten.

Tot eind juni organiseert JOGG in de gemeenten spelmiddagen voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar én hun vaders en moeders. Op deze manier worden leuke spelideeën gegeven die je met elkaar kunt doen. Daarnaast zijn er maar liefst 40 spelbeschrijvingen te downloaden van de lokale JOGG-websites. Zo kunnen ouders ook zelf met het gezin of met vriendjes van de kinderen een leuk spel ondernemen.

Gezonde leefstijl en overgewicht

Overgewicht is een groeiend probleem in Nederland, ook bij kinderen op de Noord-Veluwe. Uit CBS-onderzoek blijkt dat van alle kinderen tussen de 2 en 20 jaar 12% overgewicht en 3% obesitas heeft. Niet alle kinderen doen aan sport. Ouders zijn vaak druk met het huishouden of eigen bezigheden. Dan is het makkelijk als de kinderen zich vermaken achter een beeldscherm. De nieuwe campagne moet ouders en kinderen laten zien hoe eenvoudig bewegen en sporten kan zijn. Bewegen kan in Nederland altijd en overal en hoeft geen (of niet veel) geld en tijd te kosten. Op de fiets naar school, klimmen in de speeltuin of voetballen op het pleintje.
JOGG wil met diverse lokale activiteiten een omgeving creëren waarin kinderen opgroeien met een gezond beeld van voeding en beweging. De JOGG-gemeenten werken hierin regionaal samen met scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven en zorgverleners. De JOGG-aanpak wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van provincie Gelderland.

|

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.