Presentatie buurtsportcoaches

sportenbewegenOp woensdag 13 april is er om 12.00 uur een presentatie over de buurtsportcoaches van Heel Ermelo Beweegt. Deze presentatie vindt plaats op het Pretoriusplein door wethouder Laurens Klappe, samen met leerlingen van de Prins Willem Alexander School, Sterrenschool en de Klokbeker. De buurtsportcoaches ondersteunen en initiëren activiteiten om alle inwoners, zowel jong als oud, meer te laten bewegen en een gezonde leefstijl na te streven. Ze zijn mede verbonden aan een instelling, vereniging, sportaanbieder of school. We gaan op deze dag proberen een Nederlands Record te vestigen, maar wat dat is houden we nog even geheim. Iedereen is van harte welkom om mee te doen en houder te worden van het Nederlands Record.

Toelichting op de buurtsportcoaches:

De buurtsportcoaches zijn zogenaamde combinatiefunctionarissen. De combinatiefunctie is een functie waarbij een werknemer in dienst is bij één werkgever, maar gelijkelijk, of in ieder geval voor een substantieel deel, te werk gaat bij twee werkvelden/sectoren. De combinatiefunctionarissen die zijn aangesteld in het kader van de Impuls brede scholen, sport en cultuur zijn werkzaam in twee van de sectoren onderwijs, sport en cultuur.

De specifieke opdracht van de buurtsportcoaches:

  • het organiseren van sport- en beweegaanbod in de buurt;
  • het maken van een verbinding tussen sport- en beweegaanbieders en andere sectoren zoals zorg, welzijn, jeugdzorg, kinderopvang en onderwijs.
|

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.