Samen zwerfafval opruimen in Ermelo op 16 en 24 september 2016

NMP Ermelo: ook in 2016 weer de ErmeloSchoon-dagen

 In Ermelo vindt in het najaar de actie “Ermelo Schoon” plaats. Tijdens deze jaarlijks terugkerende activiteit wordt zwerfafval opgeruimd door vrijwilligers en schoolkinderen. U kunt hier aan mee doen als u wilt. Basisschoolkinderen die meedoen volgen op school een programma waarin ze voorlichting krijgen, voorafgaand aan het zwerfvuil opruimen. Het Leefbaarheidsteam ondersteunt deze actie. September is de maand, waarin de ErmeloSchoon-dagen worden georganiseerd. Op vrijdag 16 september wordt Keep it Clean day voor de scholen georganiseerd en op Burendag (zaterdag 24 september) voor iedereen, die een schoon Ermelo een warm hart toedraagt en daaraan zijn of haar steentje wil bijdragen.

Binnenkort vindt u meer informatie op deze website.

Informatie over het NMP (Stichting Natuur- en Milieuplatform)

Het NMP (Stichting Natuur- en Milieuplatform) organiseert deze en andere activiteiten. Half september kunt u bijvoorbeeld genieten van onderstaande activiteit.

 ‘SEA FIRST FOUNDATION’ LEZING ERMELO

 Op maandagavond 12 september toont internationaal bekroond onderwaterfotograaf en oceaanbeschermer Dos Winkel tijdens dit avondvullende programma de schoonheid van het onderwaterleven. Met prachtige foto’s en opnamen neemt hij ons mee naar een onderwaterspektakel dat maar weinigen zien.

Kijk hier voor een voorproefje.

 Maar ook belicht Dos de bedreigingen van ons grootste ecosysteem, de oceaan. En natuurlijk komen oplossingen voor deze bedreigingen aan bod.

 Dos begon ruim 30 jaar geleden met duiken en was als natuurfotograaf zeer onder de indruk van de voor hem nog niet bekende kleurrijke en zeer diverse onderwaterwereld. Tijdens zijn duikcarrière ziet hij echter op vele plaatsen in de wereld de enorme achteruitgang van de mariene wereld. Tien jaar geleden besloot hij met zijn werk als orthopedisch fysiotherapeut te stoppen om zich geheel aan oceaanbescherming te gaan wijden.

Van zijn hand verschenen, naast talloze “salontafelboeken” die de schoonheid van het onderwaterleven beju­belen, ook “Wat is er mis met vis en visolie”, “De Huilende Zee” en – voor kinderen – “Het ALFABET van de Zee”. De Huilende Zee werd verfilmd: Sea the Truth. Hij is ook de oprichter van de Sea First Foundation www.seafirst.nl .

 Datum lezing: maandag 12 september

Inloop vanaf 19.30 uur

Aanvang 20.00 uur tot 21.30 uur

Locatie: Pinel Plaza zaal, naast Pinel

Toegang € 5,- ten behoeve van de ‘Sea First Foundation’

 

Wil je zeker zijn van een plaatsje, meld je dan van tevoren aan via ermeloschoon@nmpermelo.nl of bernadette@aserto.nl

Wilt u meer informatie over het NMP Ermelo? Kijk op www.nmpermelo.nl

 

|

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.