Update Burendag 2016

buurmanenbuurman

Over Burendag

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest, dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e (vrijdag en) zaterdag in september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en voor de buurt.

Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. En dit jaar, naar verwachting, onder prachtige weersomstandigheden !

Burendag(en) 2016 op vrijdag 23 en zaterdag 24 september !

Zoals iedereen inmiddels weet is het dit jaar op vrijdag 23 en zaterdag 24 september Burendag! Er hebben zich inmiddels 8 buurten gemeld die willen meedingen naar de prijs De Leukste Straat van Ermelo! Deze buurten zullen een bezoekje krijgen van burgemeester Baars of wethouder Klappe.

Naast deze 8 buurten zijn er nog veel meer buurten in Ermelo, die aankomend weekend bij elkaar komen. Bijvoorbeeld door gezellig met elkaar te barbecueën of elkaars talenten te tonen. Super om weer te zien dat er zoveel saamhorigheid is in Ermelo !

Wij wensen iedereen alvast een geweldig weekend toe!

Welke straten doen er mee ?

De volgende straten doen mee:

AZC Hooghe Riet: Open dag, jongeren organiseren een Werelddag: deze jongeren willen een stukje van hun cultuur met de inwoners van Ermelo delen. Er worden hapjes gemaakt, er is een stormbaan, multiculturele muziek etc.

Kamperfoeliehof: Locatie: Grasveld voor nummer 23 – 33 ( geen info)

 Meerkoetstraat: Spelactiviteiten voor alle leeftijden en BBQ .

 Hoge Kamp: locatie bij de 2 speeltuintjes ter hoogte van nummer 43: kinderspelen, opknappen/schoonmaken speeltuin, BBQ

 Kolevaarserf: werkzaamheden in de straat, presentatie speeltuin, gps-tocht, patatmaaltijd, kinderfilm

 Valkenhof/Sperwerhof 12: Kennismaken met elkaar, spelletjes, jeu de boules, BBQ

Ook Burendag bij de Parasol en de Amaniet.

Op vrijdag 23 september is het ook Burendag bij de Parasol en de Amaniet.

Parasol: samen koffie drinken en taart eten, schoolkinderen gaan zingen, muzikanten die muziek spelen, workshops, spelletjes

Amaniet: samen sporten en spelen. Thema: gezondheid.

Opening jeu de boulesbaan

Op deze dag wordt er om 16.00 uur ook een jeu de boulesbaan geopend door Wethouder Klappe. Locatie: op het Haegenveld, aan de Lange Haeg. De realisering van deze jeu de boulesbaan is mede mogelijk gemaakt door de toekenning van een bedrag van € 3.000,00 door het Oranjefonds aan Welzijn Ermelo. Iedereen is van harte welkom om een balletje te gooien !

 

|

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.