Dumplingworkshop

Categorieën

  • West

Samen met 1 van de nieuwe buren van het huizenblok in de Zwaluwstraat (102-118) is een Chinese workshop gehouden. Het was een zeer geslaagde workshop, aansluitend is er met elkaar gegeten.

De workshop was dumplings maken. Ze leerden hoe ze het deeg moesten uit rollen tot een mooi rondje, de vullingen er in en dan op de juiste manier dicht vouwen.

De aandacht was groot, iedereen wilde het goed doen. Veel gelachen met elkaar. Er waren een aantal buren die overdag aan het werk waren. Daar was ook eten voor gemaakt. Na veel rol- en vouwwerk zijn in 3 huizen de dumplings gekookt, dit ging onder goede begeleiding van de buurman. Hij liep heen en weer om te zien of het goed ging en of het gaar was. Buiten is daarna met elkaar gegeten. Er zijn alweer plannen gemaakt voor een nieuwe activiteit in de maand juli.

Een mooi en leuk project zo met elkaar!

Dit buurtje heeft een prima contact. Zo hebben ze een buren app, gezamenlijk een grote ladder aangeschaft zodat ze elkaar kunnen ondersteunen bij klusjes (de dakgoot schoonmaken) en een grote partytent voor de gezamenlijke feestjes.

Een mooi en veilig woonklimaat in de straat is belangrijk. Ze zijn terecht trots hoe het bij deze huishoudens onderling verloopt.