Afvalopruimdag een groot succes!

De afvalopruimdag in Ermelo op zaterdag 18 maart 2023 was weer een groot succes. Een grote groep enthousiaste mensen kwam die dag om mee te doen aan de Ermelose afvalopruimdag. In het hele dorp stak jong en oud de handen uit de mouwen. De gemeente organiseert ieder jaar deze dag om aandacht te vragen voor zwerfafval.

Veel vrijwilligers gingen in hun eigen wijk en buurt aan de slag met het opruimen van rondslingerend zwerfafval. Voorzien van hesjes, grijpers en zakken trok iedereen het dorp in en al snel kleurde Ermelo oranje. Iedereen werkte hard en kwam vol verhalen en zakken afval aan het eind van de ochtend terug.

Na afloop werd iedereen hartelijk bedankt voor zijn inzet. Het blijft belangrijk om samen te werken voor een schone buurt, het schoon maken van de prachtige natuur en voor meer bewustzijn rondom het zwerfafval.

Ook was er voor iedereen een heerlijke lunch, en kon er nagepraat worden. Met een leuk aandenken ging iedereen daarna naar huis.

Degene die op eigen gelegenheid regelmatig zwerfafval wil blijven opruimen, ook na de afvalopruimdag, kon een afvalknijper in bruikleen krijgen. Diverse mensen hebben daar gebruik van gemaakt. Wilt u ook regelmatig zwerfafval op ruimen in uw buurt? Via info@leefbaarheidsteamermelo.nl kunt u een afvalknijper aanvragen.