Buurtfeest Ribbenboschweg

Nadat het vanwege lockdowns verschillende keren was uitgesteld, was het zaterdag 9 juli zover: het buurtfeest van de Ribbenboschweg kon doorgaan.

De afgelopen twee jaar zijn er verschillende nieuwe bewoners op de Ribbenboschweg komen wonen en een echtpaar was 50 jaar getrouwd. Reden genoeg om tijdens een feestje de banden aan te halen, want een goede buur… Maar de lockdowns verstoorden het inburgeringsproces en de feestvreugde. We lieten ons echter niet ontmoedigen en de aanhouder wint. Enkele buurtbewoners zorgden voor de organisatie: een paar bewoners verzorgden de barbecue, hapjes en drankjes, een ander koppel deed de administratieve organisatie en weer twee anderen verzorgden een kennismakingsquiz.

Zaterdag 9 juli was het eindelijk zover. Het weer zat mee, het was zonnig en droog. Wel was er een stevige wind, maar de partytenten vonden een plek in de luwte en het feest kon beginnen. Van te voren kregen de buurtbewoners het verzoek een vragenlijst in te vullen. Tijdens de quiz probeerden we te achterhalen welke hobby’s en jeugdherinneringen bij wie hoorden. Buurtbewoonster Evelien had de meeste antwoorden goed en kwam als winnaar uit de bus. Ze sleepte een pakketje van de Ermelose VVV in de wacht. Ook de kinderen werden niet vergeten, ze dansten op de ritmische muziek en met de ponykar van  zusjes Vliek van de Buitenbrinkweg verkenden ze de omgeving van kasteel Groot Horloo.

Dankzij het Leefbaarheidsteam en de Gemeente konden we rekenen op een subsidie en ook Uwoon deed een duit in het zakje. We hadden een dak boven ons hoofd en met een kleine donatie van de bewoners speelden we quitte. Het was een geslaagde bijeenkomst die zeker voor herhaling vatbaar is.