Ermelo Diner bestaat 8 jaar

Donderdag 28 september is voor de 8e keer het Ermelo Diner gehouden. Dit is een diner waarin ontmoeting en culturele uitwisseling centraal staan. Zo’n 50 inwoners van Ermelo zijn bij elkaar gekomen om met elkaar te genieten van het eten dat zij voor elkaar gemaakt hebben. De inwoners zijn uitgenodigd door medewerkers van diverse organisaties. Daardoor zijn mensen bij elkaar gekomen die elkaar anders misschien nooit zouden ontmoeten hoewel ze in hetzelfde dorp wonen.

Dit jaar konden de mensen kiezen uit twee diners: Het ene diner is in ontmoetingscentrum de Vleugel. Daar maken buurtbewoners met elkaar een driegangenmenu met gerechten uit verschillende culturen. Het andere diner is in het kerkelijk centrum aan de Jeugdkant. Iedereen heeft thuis iets klaargemaakt en meegenomen. De meegenomen etenswaren vormen samen een buffet waar menig cateraar jaloers op zou zijn.

De deelnemers vormden een gemêleerd gezelschap. Er zijn jongeren, volwassenen en ouderen, mensen vanuit allerlei culturen, actieve bewoners die veel in hun buurt doen en mensen die juist meer contacten zouden willen. Naast de wethouder Sarath Hamstra schoven ook drie MAS-stagiaires van Groevenbeek aan. “Het was heel leuk om te doen,” zei een van de stagiaires na afloop.

Tijdens het eten is er alle ruimte om met elkaar te praten, vragen te stellen en mee te doen aan een kennismakingsbingo. Door dit spel leren mensen elkaar beter kennen. Ze komen er bijvoorbeeld achter dat ze hetzelfde favoriete huisdier hebben. Al gauw worden er foto’s van katten uitgewisseld en ontstaan er gesprekken over cavia’s, vogels en andere dieren.

Dit jaar hebben het Leefbaarheidsteam, Present, wijkvereniging West en inloophuis de Parasol de organisatie verzorgt. Per jaar wordt gekeken wie mee wil organiseren en of het op 1 of meerdere locaties wordt gehouden. Interesse om volgend jaar een Ermelo Diner te organiseren? Stuur een mail naarinfo@leefbaarheidsteamermelo.nl.