Prijswinnaar feest(dagen)buurtje 2022 bekend

Diverse straten hebben meegedaan met de wedstrijd “feest(dagen)buurtje 2022” van het Leefbaarheidsteam Ermelo. Zij hebben een idee voor een ludieke actie of activiteit ingezonden. Deze actie of activiteit doen ze met de buurt om de feestdagen te vieren.

Ermelo heeft creatieve inwoners, dat blijkt uit de inzendingen. Zo organiseert de Zwaluwstraat een oudejaarsborrel met soep uit de pan en zelf gerookte zalm. Bij de Retiefstraat is een picknickclub actief die een spelletjesavond en een gezellig samenzijn met lekkers organiseert voor een heel huizenblok. Aan de Jasmijnweg wordt een Nieuwjaars duik georganiseerd in de achtertuin. En de Henriëtte Heemstralaan heeft een running diner gehouden. Tijdens dit diner gaan de bewoners van huis naar huis. Ieder huis serveert een gedeelte van het diner.

Het meest ludieke idee vond de jury het midwinterfeest aan de Korte Haeg. De hele straat is in sfeerverlichting gehuld en ook de versierde kerstboom ontbreekt niet. Bij de warme chocomel, een bakkie snert en ander lekkers kunnen de bewoners elkaar ontmoeten. Wie het koud krijgt kan zich warmen bij de vuurkorf en genieten van de sfeervolle muziek.
De bewoners van de Korte Haeg hebben voor hun inzending een cheque van €250,- ontvangen van wethouder Sarath Hamstra en de medewerkers van het Leefbaarheidsteam.