Aftrap Burendag bij de Parasol

Dit weekend vieren 16 straten/buurten in Ermelo Burendag. Deze landelijke dag wordt in steeds meer straten/buurten van Ermelo gevierd. De straat/buurt organiseert zelf activiteiten, bepaalt zelf wat zij met elkaar willen doen en op welke dag. Daardoor ontstaat een bont tafereel van diverse activiteiten. Bijna alle straten/buurten in Ermelo vieren Burendag op zaterdag 22 september. De Parasol doet dit volgens hun traditie op vrijdag. Op vrijdagochtend zijn de deuren daar altijd geopend. Speciaal voor Burendag zijn activiteiten georganiseerd van 10.00 – 16.00 uur.
Vanochtend zijn bezoekers ontvangen met koffie of thee met wat lekkers erbij. Binnen doen bezoekers mee met een bloemschikactiviteit terwijl buiten jeu-de-boules wordt gespeeld en een verkoop voor goede doelen wordt gehouden. Het geheel wordt muzikaal omlijst door live muziek.
Niet alleen bezoekers van de Parasol zijn aanwezig. Ook bewoners uit de buurt, deelnemers van de houtbewerkingsgroep Terra, geĆÆnteresseerden vanuit de Gemeente, Wijkvereniging en Leefbaarheidsteam en bewoners van ‘s Heerenloo komen naar de activiteiten toe. Aan het eind van de dag staat de teller op een kleine honderd bezoekers.
Morgen kunnen de vele vrijwilligers van de Parasol welverdiend uitrusten van de drukke dag. Dan zijn andere Ermeloƫrs actief in hun straat of buurt.

« « | » »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.