Afvalopruimdag groot succes

Na een stop van twee jaar, door de coronamaatregelen, kon de Ermelose afvalopruimdag vandaag weer starten. Dit jaar was de 16e editie. Een grote groep mensen stonden om 9.00 uur klaar bij het restaurant van Prozon. Na een korte opening en koffie met wat lekkers is iedereen aan de slag gegaan. Voorzien van afvalknijpers, vuilniszakken, veiligheidshesjes en handschoenen ging iedereen een stukje Ermelo schoner maken. In Speuld en Ermelo West zijn groepen op eigen gelegenheid met materiaal aan het opruimen gegaan.

“Oudgedienden” met vele jaren ervaring waren aanwezig maar ook mensen die voor het eerst mee deden. Het viel op dat dit jaar meer kinderen aanwezig waren dan voorgaande jaren. Deze hebben enthousiast meegedaan en na afloop zijn een aantal kinderen zelfs met afvalknijpstokken naar huis gegaan omdat ze regelmatig een afval-opruim-rondje willen doen.

Dit jaar is minder afval opgehaald dan voorgaande jaren. Dit betekent niet dat de afvalopruimdag overbodig is. Er is als nog veel afval opgeruimd en de dag is bedoeld om mensen bewust te maken van het belang van afval opruimen.  Het viel de deelnemers op dat er veel klein afval gevonden is zoals peuken en stukjes plastic. Dan is de volume van het afval minder dan wanneer groot afval gevonden wordt.

Na afloop was er voor iedereen een heerlijke lunch en kon er nagepraat worden. Demissionair wethouder Leo van der Velde bedankte iedereen voor zijn inzet en gaf de deelnemers een aandenken mee. De opbouwwerkers van het Leefbaarheidsteam, Jacqueline en Jolanda, nodigden aanwezigen uit om vaker zwerfafval op te ruimen. Via het Leefbaarheidsteam zijn afvalknijpstokken in bruikleen te krijgen. Verder is via het Leefbaarheidsteam materiaal aan te vragen waarmee men zelf een afvalopruimactiviteit met kinderen kan organiseren. Hiervoor zijn scorekaarten, medailles en themanummers “houdt Duckstad schoon” van Donald Duck beschikbaar. Meer informatie kunt u aanvragen via info@leefbaarheidsteamermelo.nl.

 

 

 

« « | » »

Commententaren zijn gesloten.