Buitenspeeldag 2017 weer uitbundig gevierd!

Op woensdag 14 juni is er in diverse straten in Ermelo veel te doen. De jaarlijkse Buitenspeeldag is vandaag. Er worden allerlei spelletjes door jong en oud gespeeld. Er wordt gepicknickt, pannenkoeken gebakken en hapjes gemaakt. De straten worden opgesierd door vlaggetjes en vrolijk gekleurde springkussens. Ook de zon draagt bij aan de bedrijvigheid. Het is mooi weer om buiten iets te ondernemen met anderen.

In de Suikerbakker stappen pony’s rond en worden de activiteiten gecoördineerd door inwoners met  duidelijk herkenbare petten met de tekst “crew”. In de Allerboschweg wordt gewerkt met een thema. Er is een heuse stormbaan, en stands met als thema “het leger”. De Achtschepel maakt gebruik van de grasstrook voor de deur. Daar is van alles neergezet. Bijvoorbeeld een schminktafel waar een jongedame van negen jaar  haar buurtgenootjes omtovert tot vlinders, tijgers en andere dieren. Ze maakt er ware kunstwerkjes van. Ook bij de Hogekamp wordt geschminkt maar hier hebben creatievelingen bedacht om sjablonen te gebruiken. Bij de Tuinfluiterstraat is een jonge DJ muziek aan het draaien en de carport wordt gebruikt als discotheek terwijl de buurthond op zijn gemak naar alle drukte kijkt. Bij de Lange Haeg testen buurtbewoners hun sportiviteit tijdens jeu de bouleswedstrijden en de oriëntatieloop in de wijk.
Door heel Ermelo heen is dus van alles te doen. Het Leefbaarheidsteam rijdt rond en bezoekt de deelnemende straten. Niet alleen om mee te maken wat er te beleven is maar ook om te jureren. De straten die bij het Leefbaarheidsteam hebben aangegeven dat zij Buitenspeeldag vieren, kunnen een prijs winnen. Dit jaar is het een nek aan nek prijs tussen de eerste en de tweede plaats. Het Leefbaarheidsteam is onder de indruk van een straat die pakkende slogans en stands heeft rondom een thema, maar  uiteindelijk is het de Tuinfluiterstraat die er met de prijs vandoor gaat. Deze straat wint een middag met georganiseerde spelen voor de kinderen. De tegoedbon hiervoor wordt met gejuich ontvangen door de kinderen. Daarna gaan de activiteiten, net als in de andere straten, nog gezellig een tijd door.

 

« « | » »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.