Dorpstuin Speuld

Met elkaar tuinieren in de dorpstuin
Speuld heeft een dorpstuin. Een tuin van en voor alle buurtbewoners . Tuinieren is gezond en ontspannend. Samen tuinieren is gezellig en vele handen maken licht werk. Enkele enthousiastelingen zijn al begonnen met de eerste stappen.

Locatie
Tussen Garderenseweg 123 en 135 ligt een weilandje met omheining wat de eigenaar voorlopig niet nodig heeft. We mogen dit stukje grond gebruiken om daar een tuin aan te leggen.

Hoe en wanneer
In het seizoen (vanaf half april) is het de bedoeling dat op elke dinsdag van 13.00 uur tot 15.30 uur en op donderdag van 9.30uur tot 12.00 uur een groep buurtbewoners met elkaar gaat tuinieren. Gereedschap is aanwezig.

Voor wie
Wie plezier beleeft aan werken in de tuin is van harte welkom. Dat kunnen personen zijn met kennis en ervaring van alles wat groeit en bloeit, maar ook mensen die er niets vanaf weten zijn welkom want er is begeleiding. Ook mensen met een beperking kunnen helpen, er zijn altijd wel mogelijkheden om iets te doen. Kortom iedereen is van harte welkom.

Tweede leven oud gereedschap
We kunnen ook nog wel wat oud tuingereedschap of kruiwagens gebruiken. Dus als iemand gereedschap over heeft dan willen we daar graag gebruik van maken in de dorpstuin


Bedenk een naam en win!
Ook zijn we op zoek naar een mooie naam voor onze tuin. Wie een mooi idee weet mag de opgeven aan Jan Timmer 0682972688 of per Email jantimmerspeuld@gmail.com. Op 1 juli 2018 gaan we kijken welke naam het wordt. Wie de winnende naam heeft bedacht krijgt als prijs de eerste 5 kilo nieuwe aardappelen die we denken te oogsten

« « | » »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.