Ermelose afvalopruimdag succesvol verlopen !

Afgelopen vrijdag 11 maart heeft een grote groep enthousiaste mensen meegeholpen om het zwerfafval in Ermelo op te ruimen. De afvalopruimdag sloot dit jaar aan bij NL doet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Net als in vele andere gemeenten in het land waren ook in Ermelo vrijwilligers op verschillende locaties hard aan het werk met het opruimen van rondslingerend afval. Naast medewerkers en vrijwilligers van ’s Heerenloo, Christelijk College Groevenbeek, de Beatrixschool, NMP Ermelo, Leefbaarheidsteam, Welzijn Ermelo en de gemeente Ermelo waren er ook mensen actief die zich rechtstreeks bij de gemeente hebben aangemeld.

Om 09.15 uur gaf wethouder Jan van Eijsden van Milieu in het bedrijfsrestaurant Bon Appétit van Proson aan de Paul Krügerweg het officiële startsein voor deze afvalopruimdag. Voorzien van opvallende hesjes, handschoenen, afvalknijpers en vuilniszakken ging iedereen enthousiast aan de slag. Het op te ruimen zwerfafval bestond voornamelijk uit blikjes, flessen, glazen, hout en puin, plastic verpakkingen en groen afval.

De deelnemers kregen als dank een leuk aandenken mee naar huis. Het gemeentebestuur is tevreden met de grote opkomst en de geslaagde dag. Het was fijn om te zien dat zoveel mensen, jong en oud,  aan de actie hebben deelgenomen.

Het Leefbaarheidsteam streeft er naar om samen met inwoners Ermelo het héle jaar door schoon van afval te houden. Er zijn al een aantal inwoners actief die in hun eigen straat of eigen wijk het zwerfafval opruimen. Daarbij geldt: vele handen maken licht werk. Het zou daarom geweldig zijn als er nog meer inwoners zijn die zich hiervoor willen opgeven. Er wordt dan gezorgd voor afvalknijpers en ook zal het verzamelde zwerfafval worden opgehaald.

Wilt u zich ook inzetten voor een schoon Ermelo ? Dan kunt U zich hiervoor opgeven bij het Leefbaarheidsteam, via info@leefbaarheidsteamermelo.nl

Laten we Ermelo houden zoals het hoort: schoon, bijzonder en mooi, zodat we er met z’n allen volop van kunnen blijven genieten!

WP_20160311_09_21_06_Pro WP_20160311_09_24_08_Pro WP_20160311_09_25_33_Pro

« « | » »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.