Gelukkig en schoon nieuwjaar

Vandaag, 2 januari, zijn jong en oud aan de slag gegaan met het verzamelen van vuurwerkafval. Een gelukkig nieuwjaar begint in Ermelo, Horst & Telgt en Speuld met schone straten. Niemand vindt het leuk als er vuurwerkafval op straat ligt. De gemeente houdt daarom samen met het Leefbaarheidsteam een vuurwerkinzamelactie waarbij een beloning van €0,50
wordt uitgekeerd per volle vuilniszak vuurwerkafval. Vorig jaar is dit op initiatief van bewoners aan de Zwaluwstraat en Tuinfluiterstraat gedaan. Vanwege het plaatselijke succes is dit uitgerold over de hele gemeente.

Van 13.30 – 15.30 uur hebben de medewerkers van Team Wijkservice klaar gestaan om de vuilniszakken in een gemeentewagen te laden en met name de kinderen een munt van €0,50 te geven. Dit leverde veel stralende kindergezichten op. Het afval wordt aangevoerd per skelter, fiets, lopend met emmer of zak, auto’s met volle kofferbakken. Uiteindelijk zijn zo’n 4 vrachtwagens vol vuurwerkresten afgevoerd en zijn een kleine 400 munten van €0,50 zijn uitgekeerd aan kinderen en volwassenen. Het Kwetternest heeft deze keer 42 zakken ingeleverd.

Reacties van bewoners en medewerkers:
“Ik ben blij dat ik de troep kwijt ben. Goede actie!” “Tot volgend jaar. We doen graag weer mee. Ook goed dat we de kinderen zo leren helpen met opruimen.” “We hebben met een paar mensen uit de straat opgeruimd. Best gezellig.” “Dit blijft normaal overal liggen. Soms vind ik het nog in maart. Goed dat het nu gelijk weg is!”

De jeugd van de Cronjestraat laat trots de “opbrengst” van vandaag zien

« « | » »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.