Geslaagde Burendag met een nat pak!


Zaterdag 22 september stond een groot deel van Ermelo in het teken van Burendag. Ermelo was ook dit jaar weer goed vertegenwoordigd met de vele straten. Ondanks dat het soms met bakken uit de hemel viel, hebben buurten toch een gezellige dag gehad.
Een elftal straten hebben zich ook aangemeld voor de Leukste straat van Ermelo.
Straten die meededen waren de Zwaluwstraat (deel), Achtschepel, Lijsterlaan(deel) Kolevaarserf, Prof Lindeboom/Hoge Kamp/ van Pallandtlaan, Smutslaan/Lion Cachetstraat, Ekster/Duifstraat, Groot Horloo, Klaverlaan, Grote Bloemkamp en het Garsteland. Hier werd uitgepakt met o.a. verschillende springkussens, stormbanen, vogelhuisjes versieren, blotevoeten pad, cakejes versieren, vogelvoer potjes met keramiek maken, ballonnenwedstrijd, Hollandse spelletjes en als afsluiter werd er lekker gegeten met elkaar.

 

De jury bestaande uit leden van het Leefbaarheidsteam en Wethouder Vogelsang vonden het ook dit jaar weer lastig kiezen. Het was weer een nek-aan-nekrace. Iedere straat heeft een positief gevoel achter gelaten. Een aantal straten vieren al meerdere jaren Burendag en dat is te zien. Het is een geoliede machine, alles loopt goed, iedereen kent elkaar en weten elkaar te vinden en de creativiteit is hoog. Erg mooi om te zien dat het ieder jaar goed blijft lopen.
Het Leefbaarheidsteam mocht ook een aantal nieuwe straten verwelkomen en dat vinden we erg positief. De voornaamste reden dat deze straten zijn gestart is om elkaar beter te leren kennen, in een ongedwongen sfeer, onder het genot van een hapje en een drankje. De Lijsterlaan heeft tijdens hun eerste Burendag een mooi bord gemaakt waar iedere buur zijn of haar ideeën kan achterlaten om in de toekomst te kunnen uitvoeren. De Smutslaan en de Lion Cachetstraat hebben dit jaar voor het eerst samen Burendag gevierd.

Uiteraard kan er maar één de winnaar zijn en dat is dit jaar Kasteel Groot Horloo geworden. De sfeer voelde warm aan, net als de barbecue die sinds half 9 in de ochtend al aan stond, het vlees te garen. De buurt geniet met elkaar, maar leren elkaar ook beter kennen. Groot Horloo is een kleine gemeenschap waar jong en oud wonen. Door middel van verschillende activiteiten wordt er geprobeerd nog meer de verbinding onderling te versterken.
De prijs die de straat in ontvangst mag nemen is een winterpakket. Hier zit o.a. een kerstboom met verlichting in, Glühwein, chocolademelk, koekjes en oliebollenmix.
Wij wensen Groot Horloo een heel fijn winterfeest toe!

 

 

 

 

 

 

 

 

« « | » »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.