Gezocht: Vrijwilligers voor opa & oma project

Hoe vaak horen we niet enthousiaste verhalen over kleinkinderen en opa’s en oma’s? Kinderen vertellen in de klas dat ze met opa naar de dierentuin zijn geweest; Oma laat trots de foto zien van haar kleinkind waar ze wekelijks op past; In de huiskamer of hal is een hoekje waar de tekeningen en knutselwerkjes van kleinkinderen hangen. Toch is dit niet vanzelfsprekend voor iedereen.

Niet iedereen heeft kleinkinderen, of de kinderen zijn bijvoorbeeld met de kleinkinderen geëmigreerd naar het buitenland. Sommige kinderen hebben geen opa of oma meer. 

 

Het Leefbaarheidsteam Ermelo heeft een kortlopende initiatief opgezet om koppelingen tussen senioren en gezinnen met kinderen te organiseren.

Er worden vrijwilligers gezocht die gedurende enkele maanden actief koppelingen te maken tussen senioren en kinderen. Dat gebeurt door het laten invullen van een van te voren opgestelde vragenlijst. De vrijwilligers nemen de vragenlijst tijdens een interview door met de deelnemers van het project. In dit interview wordt ook uitleg gegeven over het verdere verloop van het project. A.d.h.v. interesses, mogelijkheden en wensen wordt gekeken of welke senioren aan welke gezinnen kunnen worden gekoppeld. Tijdens de koppeling worden afspraken gemaakt met zowel de ouders van de kinderen als de senioren. Denk hierbij aan afspraken over tijdsinvestering, proefperiode, ed.

Na de proefperiode wordt contact opgenomen met de deelnemers om te informeren hoe het contact is verlopen.
Evt. kan een activiteit voor deelnemers worden georganiseerd.
Iets voor u? E:info@leefbaarheidsteam.nl T:06-20700580

 

 

« « | » »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.