Het Ermelo diner

Lente
De afgelopen weken hebben we een paar dagen gehad met lenteweer. De zon laat zich weer voorzichtig zien tussen alle regen en kou door. Dit is duidelijk te merken aan de mensen in Ermelo. De siertuinen worden lente klaar gemaakt. De eerste zaden gaan in de moestuin, onder het glas of afgedekt met plastic. Mensen maken een wandeling om van het weer en de natuur te kunnen genieten. De ijswinkel in het centrum heeft zijn deuren weer geopend waardoor mensen elkaar spreken terwijl ze de een ijsje bestellen. Al wandelend, tuinierend of likkend aan een ijsje komen we elkaar tegen. Heeft u het ook dat u op dat zo’n moment denkt: “Leuk om weer wat vaker met anderen wat samen te doen. Waarom is dat er eigenlijk niet van gekomen in de herfst en de winter?” Dan is het Ermelodiner iets voor u. De eerste voorbereidingen worden nu al getroffen zodat in oktober een aantal inwoners uit Ermelo eten mee neemt voor elkaar en met elkaar van het zelf meegenomen buffet geniet.

Het Ermelodiner
Het Ermelo diner is een variant van en gebaseerd op het nationaal integratie diner; www.nationaalintegratiediner.nl. Ermelo is kleurrijk geheel van mensen. Er zijn ouderen en jongeren, Ermeloërs die hier geboren zijn en Ermeloërs met een andere culturele achtergrond, mensen met een goede of minder goede gezondheid, mensen met een beperking, enz. Het Ermelodiner probeert dat onder de aandacht te brengen door mensen met elkaar aan tafel te krijgen. Al etend en pratend is er tijd om de ander te ontmoeten en te ontdekken welke kleurrijke inwoners Ermelo heeft.
Twee jaar geleden is het Ermelodiner voor het eerst gestart door een enthousiaste inwoonster, met begeleiding van het Leefbaarheidsteam. Een citaat van haar: “Met dit Ermelo diner wil ik inwoners inspireren om zelf ook een Ermelo diner te gaan organiseren. Elkaar ontmoeten en beter leren kennen is een eerste stap naar meer begrip voor elkaar, tolerantie en iets met elkaar doen voor een prettig Ermelo voor iedereen. “

Iets voor u?
Als u deze lente weer mensen tegen komt buiten en u wilt in de najaar ook leuk contact blijven houden, denk eens aan het Ermelodiner. Het is een leuke manier op dorpsgenoten te ontmoeten. Het is aan u of u iets voor een grote groep wilt organiseren of een klein clubje dat bij u aan de keukentafel past. Reserveer 12 oktober alvast in uw agenda en overleg met buren of vrienden hoe u een gezellige maaltijd met elkaar kunt regelen.
Het Leefbaarheidsteam kan u helpen door ideeën aan te dragen, een draaiboek aan te leveren, leuke placemats te geven of een locatie voor u zoeken voor het diner.
Wilt u meer weten over het Ermelodiner? Of wilt u vrijblijvend brainstormen over de mogelijkheden? Wij horen het graag van u. Stuur ons een e-mail.

« « | » »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.