Het Ermelo Diner

Lente
De afgelopen weken hebben we een paar dagen gehad met lenteweer. De zon laat zich weer voorzichtig zien tussen alle regen en kou door. Dit is duidelijk te merken in het gedrag van mensen. De siertuinen worden lente klaar gemaakt. De eerste zaden gaan in de moestuin, onder het glas of afgedekt met plastic. Mensen maken een wandeling om van het weer en de natuur te kunnen genieten. Dit zijn allemaal activiteiten waardoor we elkaar weer vaker ontmoeten. Al wandelend of tuinierend komen we elkaar tegen. Heeft u het ook dat u op zo’n moment denkt: “Leuk om weer wat vaker met bekenden af te spreken. Waarom is dat er eigenlijk niet van gekomen in de herfst en de winter?” Blijkbaar doet het weer een appèl op ons. Met zonnig weer zijn we meer buiten, zien meer mensen en hebben we meer contacten.

Herfst
In de herfst is het sneller donker en de regen en kou maken het minder aantrekkelijk om naar buiten te gaan. Maar ook dan zijn er allerlei mogelijkheden om anderen te blijven ontmoeten. Eén van die mogelijkheden is het Ermelo Diner. De eerste voorbereidingen worden nu al getroffen zodat in oktober een aantal inwoners uit Ermelo voor elkaar kookt en met elkaar aan tafel zit.

image

Het Ermelo Diner

Het Ermelo Diner is een variant van en gebaseerd op het nationaal integratie diner; www.nationaalintegratiediner.nl Met het Ermelo Diner hebben we hier iets aan toegevoegd. De bevolking van Ermelo is heel divers. Elkaar ontmoeten en leren kennen vanuit verschillende culturen maar ook vanuit verschillende leeftijdscategorieën, verschillende achtergronden, verschillende ervaringen ….. een doorsnee van de bevolking van Ermelo, een kleurrijk geheel. Mensen met elkaar in contact brengen, mensen die elkaar anders waarschijnlijk nooit zouden ontmoeten. Vorig jaar is het Ermelo Diner voor de eerste keer georganiseerd door een enthousiaste inwoonster. Hieronder volgt een citaat van haar. “Mijn Ermelo Diner geef ik graag gestalte met u en daarbij krijg ik ondersteuning vanuit het Leefbaarheidsteam Ermelo. Met dit Ermelo Diner wil ik inwoners inspireren om zelf ook een zo’n diner te gaan organiseren. Elkaar ontmoeten en beter leren kennen is een eerste stap naar meer begrip voor elkaar, tolerantie en iets met elkaar doen voor een prettig Ermelo voor iedereen. “

Iets voor u? Als u deze lente weer mensen buiten tegen komt en u wilt in het najaar ook leuk contact blijven houden, denk dan eens na of het Ermelo Diner iets voor u is. Kijk eens of u met elkaar een Ermelo Diner kunt organiseren op 13 oktober. Dit kan een diner zijn voor een grote groep of op kleinere schaal bij u in de huiskamer. Het Leefbaarheidsteam kan u hierbij ondersteunen met ideeën. Het draaiboek van vorig jaar ligt klaar voor geïnteresseerden. Wilt u meer weten over het Ermelo Diner? Of wilt u brainstormen over de mogelijkheden? Wij horen het graag van u. Stuur ons een e-mail of neem contact met ons op via het contactformulier op deze website.

« « | » »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.