Kerstboom aan de Koperwiek

kerstboom Koperwiek

kerstboom Koperwiek 2

Na lange tijd van afwezigheid stond hij er dan weer als vanouds bij: de kerstboom aan de Koperwiek. Om dit heugelijke feit te vieren kwamen buurtbewoners op kerstavond 24 december jl. bijeen om onder het genot van een hapje en een drankje elkaar te ontmoeten. Tussen de 20 en 25 bewoners van de Koperwiek lieten de gezelligheid niet aan zich voorbij gaan. Initiatiefnemers Marcel de Jager en Jort Haan hadden niet kunnen denken dat de opkomst zo groot zou zijn.

Het begon allemaal tijdens een barbecue in augustus toen een aantal bewoners op de nostalgische toer ging en daarbij aanhaalde dat het minstens 10 jaar geleden moet zijn geweest dat de laatste gezamenlijke kerstboom op het plantsoen stond te pronken. Eerder genoemde initiatiefnemers hebben toen aangegeven dat zij wel zouden regelen dat er wederom een boom zou komen te staan. Maanden gingen voorbij toen de beide heren elkaar weer eens tegenkwamen bij een nabij gelegen supermarkt en vonden dat er nu toch écht iets moest gaan gebeuren. Een belletje met een enthousiaste ambtenaar in de persoon van dhr. Van der Borg zorgde ervoor dat binnen afzienbare tijd een boom geleverd kon worden. Als kers op de taart kreeg de straat ook nog een bon van €50 om kerstspullen te kopen om de boom mooi mee te versieren.

De boom staat nu met de kluit in de grond en hopelijk zal deze wortel gaan schieten. Dan kunnen de bewoners van de Koperwiek weer net als vroeger genieten van een prachtige boom.

« « | » »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.