Nieuwe Whatsapp-groep in wijk West

Een aantal buurten hebben in gezamenlijk contact een WhatsApp- groep opgestart in de wijk West.

Het betreft hier het gebied van “de Haegen” en de Valken en Sperwerhof. Aldus ontstaat er een gesloten gebied in de wijk, die de beheerders gezamenlijk middels de WhatsApp-groepen beheren.

IMG_0763 IMG_0765

Hieronder treft u de reactie op dit initiatief van een enthousiaste beheerder(s) van de nieuwe groep.

WABP

“Als ik door onze wijk fiets dan zie ik ze staan:  de
waarschuwingsborden waar ik blij van word. Kun je dan blij worden van waarschuwingen ? Jazeker, van deze mooie WhatsApp-borden wel !
Het zegt iets over de inzet van burgers die hun wijk veiliger willen maken en daarvoor hebben samengewerkt met het Leefbaarheidsteam Ermelo.

In het voorjaar heb ik bij Politie en Gemeente geïnformeerd hoe ik op de meest gestructureerde manier een groep kon starten en daarna was het door alle informatie met name van het Leefbaarheidsteam (vraag naar de heer Joop van der Borg) eenvoudig te doen.

Het resultaat : 85 betrokken burgers in mijn groep en diverse borden in de wijk.

Mijn advies: Wilt u ook een groep starten ?
Maak eerst een afspraak bij de heer Van der Borg en ook uw wijk kan daardoor veiliger worden.”

De gemeente juicht de totstandkoming van deze Whatsapp-groepen toe, omdat buurtbewoners extra ogen en oren in de wijk zijn.

Wilt u de veiligheid in uw buurt/wijk ook vergroten ? Neem dan contact op met de heer Joop van der Borg van de gemeente Ermelo of schrijf naar info@leefbaarheidsteamermelo.nl.

Voor meer informatie over het opzetten van Whatsapp-groepen, zie de website van WhatsApp Buurtpreventie Nederland en België: www.wabp.nl 

« « | » »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.