Ontmoetingen tijdens jubileum Ermelodiner

Donderdag 10 oktober zijn een kleine 70 Ermeloërs bij elkaar gekomen voor het Ermelodiner dat dit jaar plaats vond in restaurant de Oude School. Rond 18.00 uur komen de deelnemers binnen met pannen en schalen waaruit allerlei lekkere gerechten tevoorschijn worden gehaald. Iedereen heeft iets gemaakt wat past bij zijn/haar achtergrond. Typisch Hollandse gerechten worden op het buffet neergezet naast allerlei internationale gerechten. Zo is er stamppot zuurkool met spek maar ook een Surinaamse zuurkoolschotel met rijst.  Stoofperen en arretjescake staan naast de Marokkaanse walnootkoekjes.

Ermeloërs ontmoeten
Na een kort openingswoord overhandigt wethouder de Haan een bos bloemen aan de initiatiefneemster van het Ermelodiner en wordt het buffet geopend. Deelnemers ontmoeten tijdens het eten andere Ermeloërs waar ze toevallig mee aan tafel zitten. Dat is ook precies de opzet van het Ermelodiner: Anderen ontmoeten en kennis maken met elkaars culturele achtergrond. Op de tafels staan kletspotten met daarin kaartjes met vragen. Zo is er altijd iets om over te kletsen.

Quotes van deelnemers
“Ze vinden onze wraps met komkommer erg lekker. Het was op tegen de tijd dat ik bij het buffet was. Ik vind de lasagne het lekkerst. Wie heeft die gemaakt?”
“Mag ik deze kletspot een keer lenen? Wat leuk om met elkaar in gesprek te gaan met deze vragenkaartjes.”
“Het was erg gezellig, volgend jaar kom ik weer”.

samenwerking voor het 5-jarig jubileum
Vanwege het 5-jarig jubileum van het Ermelodiner hebben diverse maatschappelijke organisaties de handen ineen geslagen om met Ermeloërs het jubileum te vieren. Zowel de Parasol, de Westerkerk, wijkvereniging Ermelo West, ’s Heerenloo, Present Ermelo, Vluchtelingenwerk, Welzijn Ermelo en het Leefbaarheidsteam hebben Ermeloërs uitgenodigd voor dit diner en met elkaar de voorbereidingen geregeld. MAS-stagiaires van Groevenbeek hebben hun hulp aangeboden en de COOP sponsorde drinken en bonbons. Door de inzet van deze organisaties én de vele Ermeloërs die gekookt of gebakken hebben, werd het een geslaagde avond.

« « | » »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.