Oranje Fonds reikt Buurtcadeau uit in Ermelo

image image

Oranje Fonds reikt tijdens tweede voorronde straatvoetbal Buurtcadeau uit in Ermelo

Het Oranje Fonds verrast Welzijn Ermelo en het Leefbaarheidsteam met het Oranje Fonds Buurtcadeau t.w.v. €3.000. Dit is het tweede Buurtcadeau dat het Fonds uitreikt in Ermelo. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs.

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren: het is betrokken bij Burendag en het Fonds investeert in activiteiten en accommodaties.

De uitreiking vond plaats tijdens de tweede ronde van het Straatvoetbaltoernooi. Deze sportieve activiteit wordt al jaren georganiseerd in verschillende wijken van Ermelo en bevordert de sociale cohesie in de buurt. Dit is één van de speerpunten die het Oranjefonds wil bewerkstellingen. Vandaar dat deze prijs tijdens dit evenement werd uitgereikt.
In Ermelo zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. “Van het geld van het Oranje Fonds gaan we een jeu de boules baan aanleggen”, aldus Chiel Lozeman, Sociaal Werker. “Het resterende bedrag besteden we aan een feestelijke opening van de baan.”

Het is de bedoeling dat de buurt zelf een plan gaat opzetten om deze baan in hun wijk te krijgen. Het Leefbaarheidsteam kan hierover informatie geven en meedenken met de buurt als dat nodig is. Er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan moet worden voldaan. Zo moet er voldoende ruimte zijn op de plek waar de baan komt. Ook is het de bedoeling dat de baan wordt .onderhouden door de buurt. Denk aan omliggend onkruid weghalen, vegen etc. Op  https://www.leefbaarheidsteamermelo.nl/nieuws/voorwaarden-toekennen-en-aanleggen-jeu-boules-baan/ staan alle voorwaarden omschreven. Heeft u het idee dat er samen in uw wijk gebruik gemaakt gaat worden van een jeu de boules baan? Dan kunt u zich vóór 1 juli met een plan van aanpak aanmelden op info@leefbaarheidsteamermelo.nl
Op zaterdag 24 september wordt de baan feestelijk geopend tijdens Burendag 2016!

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 28,7 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

——————————————————————–
Noot voor de redactie:
In de bijlage vindt u 2 foto’s deze mag u toevoegen aan het persbericht
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monique Tuns
06 46 89 30 21

« « | » »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.