Praat op 11 oktober in de MESS Harderwijk mee over je coming out

Samen met de gemeente Harderwijk en Roze 50+ organiseert Village People op Coming Out dag 2020 het grote Harderwijkse ‘Coming Out gesprek’, met opening van de bijbehorende foto-expositie ‘Out & Proud op de Veluwe’ van Karin Huijzendveld. De expositie is nog de gehele maand oktober elke zaterdag en zondag in de MESS te bekijken.

Op 11 oktober is het Coming Out day. Dan vieren LHBTI’ers over de hele wereld (jaarlijks) dat ze trots, open en eerlijk kunnen zijn over wie ze zijn. Homo, bi, lesbisch, trans, het maakt niet uit. Of je nu als man op mannen valt, of geboren bent in een lichaam dat niet past bij wie je bent: iedereen moet kunnen zijn wie hij of zij écht is.

Uitkomen voor wie je écht bent, uit de kast komen, oftewel je ‘coming out’ was en is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. En zeker niet op de Veluwe, waar anders zijn dan de grotendeels hetero-samenleving niet altijd gemakkelijk is.

Op Coming Out dag praat Village People er -onder leiding van de Amsterdamse presentatrice Dolly Bellefleur- over met LHBTI’ers uit Harderwijk, Ermelo en Putten én ervaringsdeskundige en schrijver van het boek ‘Confettiregen’: Splinter Chabot. Tevens wordt de foto-expositie geopend en het daarbij horende boekje ‘Out & Proud op de Veluwe gepresenteerd, waarin de op de expo geportretteerde LHBTI’ers uit de regio vertellen over hun coming out.

Ben je, of wil je uit de kast? Praat dan mee over je coming out op zondag 11 oktober van 14 tot 17 uur in de MESS in Harderwijk.
Zit je nog wel in de kast, maar wil je wél meepraten of -chatten? Check dan online in via Facebook en volg het debat via de livestream van Village People: www.facebook.com/villagepeopleharderwijk. Wil je aanwezig zijn? Mail dan zsm naar jet@villagepeople.nl dat je komt. In verband met (corona en dus) de maximaal 65 mensen die we in de MESS mogen ontvangen houden we ons strikt aan dit max. aantal aanwezigen.

Programma zondag 11 oktober 2020:
MESS Harderwijk, Oranjelaan 11A (links van rest. Tennessee en 2 min naast NS Station).

13:30   Inloop

14:00   Opening expositie ‘Out & Proud op de Veluwe’ door wethouder Gert Jan van Noort

14:45   Debat deel 1: Splinter Chabot vertelt Dolly Bellefleur over zijn coming out

15:15   Pauze met dj Arjon
15:45   Debat deel 2: met Splinter Chabot en zaal, o.l.v. Dolly Bellefleur

16:45   Napraten met borrel

Aanmelden kan via:
jet@villagepeople.nl en meer info vind je op www.villagepeople.nl
Heb je vragen? Bel dan Mariëtte (Village People) op: 06-25108150

« « | » »

Commententaren zijn gesloten.