Route Du Moulin op zaterdag 14 mei 2016

fietsen op de Veluwe

Route du Moulin

VVV Ermelo en VVV Putten organiseren tijdens de Nationale Molendag op zaterdag 14 mei samen met Stichting ‘Molen de Koe’ in Ermelo en ‘Molen ’t Hert’ in Putten een fietstocht van circa 30 km door het prachtige en zeer afwisselende Veluwse landschap.  U kunt starten vanaf 09.30 uur vanaf het Molenaarsplein in Ermelo en vanaf VVV Putten aan het Kerkplein in Putten. Iedere deelnemer ontvangt een informatiepakket en een aandenken. De deelnamekosten zijn € 3,50 voor volwassen en € 2,00 voor kinderen tot 12 jaar. Dit jaar is er ook weer een schitterende verrassende fietsroute uitgezet door de mooie omgeving van Ermelo en Putten. Bij de beide molens zijn er diverse activiteiten en onderweg komt u langs verschillende bezienswaardigheden waaronder Museumboerderij De Mariahoeve, Landwinkel Arkelandsehoeve en Kasteel de Vanenburg, waar deze dag het evenement ‘Proef & Beleef de Vanenburg’ plaatsvindt. Er is ook een routeverkorting mogelijk. De verkorte route is circa 20 km.

Activiteiten bij de molens

Uiteraard zijn er ook bij de molens diverse activiteiten. Bij Molen ’t Hert in Putten kan er gesprongen worden op een springkussen en er is een molenquiz te maken. Daarnaast zal er vis gerookt worden en zijn Bakkerij van Looijengoed en ‘Hert Bieren’ aanwezig. Het Molenaarsplein in Ermelo pakt deze dag ook weer groots uit. Er is een intieme markt en er is een gezellige muzikale omlijsting door ‘Sax on tour’ en zangkoor ‘Eigenwijs’. Bovendien wordt aan de inwendige mens ook gedacht door verschillende kramen met streekproducten en broodbakdemonstraties door ‘Zaterdag Broodddag’ om 11.00 uur, 12.30 uur en om 14.00 uur. Tot slot is er bij beide molens een filmpresentatie te zien.

Kortom wilt u een mooie fietstocht maken en een enorm leuke dag hebben, stap dan zaterdag 14 mei op de fiets! In Ermelo hebt u bovendien ook nog de mogelijkheid om de Pinkstermarkt te bezoeken die in het voetgangersgebied wordt georganiseerd.  

Wilt u ook genieten van de activiteiten bij beide molens, maar is fietsen niet voor u weggelegd? Om 11.00 uur en om 14.00 uur zal er een treintje rijden van Molen de Koe naar Molen ’t Hert. 

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met VVV Ermelo (0341-552200) of VVV Putten (0341-351777) of kijken op www.vvvermelo.nl of www.vvvputten.nl.

« « | » »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.