Sponsoring voor uw buurtactiviteit

Organiseert u met uw buren wel eens iets in uw straat? Bijvoorbeeld een buurtBBQ, een Buitenspeeldag, gezamenlijk feestdagen vieren of gezamenlijk klussen doen terwijl anderen wat leuks met de kinderen doen? Dan is het handig om te weten hoe u gratis aan materiaal en budget kunt komen voor deze activiteiten. Hier zijn een paar mogelijkheden waar u gebruik van kunt maken:

Sponsoring via de Liddl
In de maand juli kunt u via http://www.lidl.nl/nl/17947.htm aangeven welke activiteit u gaat organiseren. De Liddl sponsort lokale activiteiten die bijdragen aan een betere en/of gezondere wijk. Als uw activiteit wordt uitgekozen, levert dat een budget van €1000,- op.

Budget Burendag
23 september is het weer burendag. Bij het Oranjefonds kunt u een budget hiervoor aanvragen. Douwe Egberts ondersteunt de actie door een koffiepakket te geven aan alle buurten die zich voor 1 september aanmelden. Aanmelden kan via https://www.burendag.nl/ .
Als u hekken en rood/wit lint nodig heeft om straten af te zetten tijdens burendag, neem dan contact op met het Leefbaarheidsteam (info@leefbaarheidsteamermelo.nl). Wij kunnen dat voor u regelen.

De Buurttafel
Via https://avikobuurttafel.nl/doe-mee/hoe-leuk-is-jouw-straat/ kunt u aangeven waarom uw buurt het verdient dat u een keer gezamenlijk gaat eten. Als Aviko uw aanvraag honoreert, komt er een buurtbus langs en wordt er een lekkere maaltijd geserveerd zodat het een geweldige avond wordt.

Gratis lenen partytafels, statafels en springkussen
Organiseert u iets voor uw buurt? Dan kunt u gebruik maken van de materialen die het Leefbaarheidsteam gratis uitleent. U kunt kiezen uit partytafels, statafels en een springkussen voor de kinderen. Ook een combinatie van materialen is mogelijk. Wees er wel bijtijds bij. Vooral in de zomermaanden wordt er veel gebruik gemaakt van deze materialen.

Netwerken met de buren
Maak eens een praatje met de mensen in uw straat. Informeer waar ze werken. Wie weet werkt de buurman wel bij een organisatie die marktkramen heeft en kunt u deze lenen voor een rommelmarkt tijdens burendag. Of de buurvrouw werkt bij de plaatselijke supermarkt waar ze kan vragen of de winkel broodjes knakworst wil sponsoren voor een kinderactiviteit. Vaak is er meer mogelijk dan u denkt en een brutaal mens …

Vaak is er meer mogelijk dan u denkt. Het is alleen niet altijd duidelijk waar u de mogelijkheden kunt vinden. Hopelijk brengen bovenstaande tips daar verandering in. Heeft u zelf tips? Laat het weten via deze website, of stuur een bericht aan het Leefbaarheidsteam (info@leefbaarheidsteamermelo.nl).

« « | » »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.