Terugblik op actie Hart onder de riem

Op woensdag 10 maart en de dagen daarna werden vele Ermeloërs verrast met een zakje
koeken van de plaatselijke bakker. Meer dan 100 inwoners werd een hart onder de riem gestoken. En met reden. Velen zijn getroffen door eenzaamheid, ziekte, beperkingen of rouw.
Maar ook nieuwkomers in de straat werden niet vergeten. De Coronamaatregelen leggen pijnlijk de beperkingen op sociaal gebied bloot. En dan is daar even dat moment van aandacht, even een praatje aan de deur. Een reactie van een bezorger: “Ik vind het prachtig dat jullie dit doen. Ik heb compassie met alleenstaande ouderen. Nu heb ik een goede reden om bij ze langs te gaan, zodat ze hun verhaal kunnen doen.” Ook een reactie van een ontvanger: “Ontzettend bedankt voor je lieve bemoediging! Wat een heerlijke koeken! Het heeft mij erg goed gedaan dat je aan mij hebt gedacht. Ik hoop natuurlijk snel te herstellen, maar het wil nog niet echt vlotten. Lieve groeten.”
En daarmee is alles gezegd. Omzien naar elkaar werkt! En dat is juist waar Rotary voor staat en mede dankzij de inzet van Leefbaarheidsteam Ermelo werd het een hartverwarmende actie.

 

« « | » »

Commententaren zijn gesloten.