Vervolg en stand van zaken OoKiDo

Opa’s en oma’s ontmoeten nieuwe kleinkinderen – uitvoering van het project OoKiDo

Woensdag 7 maart hebben 3 gezinnen kennis kunnen maken met hun nieuwe opa en/of oma. In het begin was dat nog een beetje onwennig maar al gauw werd er veel gepraat en samen geknutseld. Tot slot is een heus opa- en omacontract ondertekend waarin staat dat de gezinnen en de ouderen de komende maanden contact met elkaar zullen onderhouden. De opa’s, oma’s en ouders hebben het contract ondertekend. De kinderen hebben getekend en het contract opgefleurd met een tekening van een hand, bloemen en tornado’s. Over twee a drie maanden besluiten ze of ze verder willen gaan met dit contact.

Wat houdt het project OoKiDo in ?

Via het project OoKiDo zijn gezinnen met kinderen en ouderen met elkaar in contact gebracht. Door het Leefbaarheidsteam Ermelo en Welzijn Ermelo was het opgevallen, dat er gezinnen zijn die graag een opa en/of oma zouden hebben maar deze door omstandigheden niet hebben. Of ze zijn er wel maar ze wonen ver weg. Ook zijn er ouderen die graag wat voor deze gezinnen willen betekenen. Het Leefbaarheidsteam en Welzijn Ermelo hebben daarom de handen ineengeslagen en het project OoKiDo opgestart. Dit staat voor Opa & oma + Kinderen = Doen. De afgelopen maanden zijn de deelnemers  geïnterviewd en is gekeken welke gezinnen het best matchen bij welke opa en/of oma.

Oproep 

OoKiDo zoekt nog een opa en oma voor een gezin in Ermelo. Het is een gezin met twee jongens van 3 en 6 jaar die graag buiten spelen. Bent u en uw partner 55+ en wilt u af en toe op zaterdag met ze mee naar buiten? Of andere gezellige dingen doen? U kunt zich opgeven via info@leefbaarheidsteamermelo.nl . Voor informatie kunt u terecht bij de opbouwwerker van het Leefbaarheidsteam, Jolanda Molemaker T: 06-20700580 .

« « | » »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.